HPH-Benelux werkt samen met:

Geschiedenis

 

HPH is een Tsjechisch bedrijf opgericht in 1989. Oorspronkelijk legde het bedrijf zich toe op het maken van hoogwaardige vliegtuig schaalmodellen. Ook nu nog staat HPH bekend om haar tot in zeer groot detail uitgewerkte modellen. Ze zijn vooral geliefd bij serieuze verzamelaars en worden ook veel verkocht als museumstukken.
Later is HPH ook actief geworden in de fabricage van onderdelen en mallen voor de recreatieve en militaire luchtvaart. HPH fabriceert voor diverse andere fabrikanten van zweefvliegtuigen, ultralights en UAV's.
HPH bezit o.a. een grote CNC gestuurde portaal freesmachine waarmee ze in staat is om grote mallen met hoge precisie te vervaardigen.
In 1998 kocht HPH de mallen van de Glasflügel 304. De ontwerpen van Glasflügel, waaronder de Libelle, de Hornet en de Mosquito die stammen uit eind jaren '60 tot begin jaren '80 stonden destijds al bekend als kwalitatief hoogwaardige zweefvliegtuigen. Glasflügel introduceerde veel innovaties die later deels door andere fabrikanten zijn overgenomen. Voorbeelden daarvan zijn de automatische roeraansluitingen, het gekoppelde flaps/remkleppen systeem, de parallel knuppelbesturing, het meescharnierende instrumentenpaneel en het vernuftige éénvinger trimsysteem. Tot op de dag van vandaag bestaat er nog steeds een grote enthousiaste community van zweefvliegers voor wie de naam Glasflügel een magische klank heeft en met veel liefde en plezier hun Glasflügel kisten vliegen en onderhouden. Na het overlijden van de drijvende kracht van oprichter Eugen Hänle en een korte samenwerking met Schempp-Hirth hield Glasflügel in 1982 op te bestaan.
De goede naam van Glasflügel in combinatie met de vaste overtuiging dat de Glasflügel haar tijd ver vooruit was en ook nu nog een interessante optie is voor kopers heeft HPH ertoe gebracht om een van de laatste ontwerpen, de Glasflügel 304, opnieuw in productie te nemen. De HPH Glasflügel 304CZ is, met uitzondering van een aantal kleine wijzigingen, identiek aan het oorspronkelijke ontwerp.
Op basis van dit renklasse toestel heeft HPH later een standaardklasse, de 304C, bijnaam "Wasp", ontwikkeld.
HPH heeft het gelijk aan haar zijde gekregen met haar keuze, want inmiddels zijn er wereldwijd ruim 70 304CZ/C's verkocht.

Als opvolger van de 304CZ heeft HPH de 304S, bijnaam "Shark", ontwikkeld. Dit is het logische antwoord op de verschuiving van de markt van 15 meter naar 18 meter als meest favoriete klasse.

Op dit moment wordt er gewerkt aan het ontwerpen van een nieuwe tweezitter, de Twin Shark.